Contact

Wilt u weten u Vivere Verzorgd Wonen iets voor u is? Neem dan vrijblijvend contact op. 

 

Vivere Verzorgd Wonen

Westeinde 1
2841 BN Moordrecht
T. 0182 - 60 32 54
E. post@viverewonen.nlSanare Zorg & Welzijn

Raadhuisplein 5
2914 KM Nieuwerkerk aan den IJssel
T.0180 - 310 180
E. info@sanare.nl

 

(geen spaties)
Ik ben geïnteresseerd in: *
         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Nieuws

Vivere is een zorgvilla, in eigendom van de Stichting Van Drost - IJserman, met 15 appartementen op een prachtige locatie aan de IJssel in Moordrecht. Bij Vivere kunt u veilig en verzorgd wonen in een gezellige, huiselijke sfeer. Ook kunt u bij ons compleet verzorgd logeren in een van de ruime studio's. Bewoners en logés kunnen deelnemen aan activiteiten die wij in ons activiteitencentrum organiseren. 

 

Villa Drost-IJzerman krijgt opnieuw zorgfunctie

Sanare

Directeur Wendy Hopmans kijkt toe hoe Jan Verbeek (links) en Ad van der Eijk de officiële opening verrichten.

Directeur Wendy Hopmans kijkt toe hoe Jan Verbeek (links) en Ad van der Eijk de officiële opening verrichten.

Moordrecht - Het oude raadhuis, voorheen weeshuis en bejaardenhuis van de Stichting Drost-IJzerman is in het afgelopen jaar verbouwd tot een luxe zorgvilla met twaalf zorgappartementen en drie logeerkamers. Wethouder Jan Verbeek en de voorzitter van de Stichting Drost-IJzerman Ad van der Eijk verrichtten vrijdag 11 oktober de officiële opening. Gezamenlijk knipten zij het lint door om de belangstellenden toegang te geven tot de sfeervolle zorgvilla.

De villa is gebouwd door de familie Drost-IJzerman en zij bepaalde in 1876 dat het huis onderdak moest bieden aan weeskinderen. Deze doelstelling is later gewijzigd en vanaf 1961 werd het huis voor ouderenzorg gebruikt. In 1976 kocht de gemeente Moordrecht het en werd het als raadhuis in gebruik genomen. Door de gemeentelijke fusie werd het raadhuis overbodig en kocht Stichting Drost-IJzerman de villa weer terug. Onder de bezielende leiding van Wendy Hopmans is het getransformeerd tot een moderne zorgvilla: Vivere Verzorgd Wonen. De gemeente heeft tijdens de verkoop bedongen dat de prachtige trouwzaal als trouwlocatie beschikbaar blijft en de historische vereniging een eigen ruimte krijgt in het gebouw.

‘Vivere’ betekent in het Latijn ‘geniet van het leven!’. Om dat voor iedereen mogelijk te maken, kijkt Vivere naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen van de bewoners. Naast zorg worden allerlei diensten aangeboden om hen in staat te stellen comfortabel te wonen en te leven zoals zij dat willen. Zo verzorgt Vivere maaltijden, biedt huishoudelijke ondersteuning en de bewoners kunnen gebruik maken van het activiteitencentrum.

Bron: Hart van Holland