Veilig en Verzorgd Wonen in een zorgappartement van Vivere
/Vivere Verzorgd Wonen in Moordrecht is een kleinschalige zorgvilla waar u of uw naaste terecht kan voor persoonlijke zorg en begeleiding. Vivere is er speciaal voor mensen die door niet-aangeboren hersenletsel (NAH), een chronische ziekte of dementie niet langer thuis kunnen wonen- óók als u nog jonger bent en intensieve zorg en begeleiding nodig heeft. Naast wonen biedt Vivere ook dagbesteding en de mogelijkheid om tijdelijk te logeren met zorg. Zo kan het logeren ook gebruikt worden om in alle rust te ontdekken of wonen bij Vivere past. Bij alles wat wij doen, staat de kwaliteit van leven centraal. In het voormalig raadhuis – waar Vivere is gevestigd – zijn nog enkele zorgappartementen beschikbaar.
De in totaal dertien moderne en ruime zorgappartementen in Vivere zijn ingedeeld als suite voor één of twee personen - met een aparte woon- en slaapkamer, of als studio waarbij u woont en slaapt in dezelfde ruimte. In de tweepersoonssuites kunt u ook als echtpaar of stel wonen. Elk zorgappartement is voorzien van een persoonsalarmsysteem. “Daarmee kunt u ons dag en nacht oproepen”, licht Ingrid Bergstein toe. “Natuurlijk als u een zorgvraag heeft, maar ook als u trek hebt in een kopje koffie of thee of gewoon iets wilt doorgeven.” Het appartement kunt u inrichten met uw eigen meubelen en spullen. U maakt deel uit van een hechte- en liefdevolle groep mensen die geniet van het leven.
De sfeer bij Vivere laat zich het best omschrijven als laagdrempelig en ontspannen. Niets moet en er is veel mogelijk in de knusse, landelijke omgeving op een steenworp afstand van het centrum van Moordrecht. Zo is er direct naast het imposante en historische gebouw een mooie beeldentuin, is ook een jeu-de-boulesbaan en een wandelgroep voor cliënten waaraan ook mensen uit de buurt deel kunnen nemen. Er is ook volop ruimte om elkaar te ontmoeten en spelletjes te doen of bijvoorbeeld een djembé-workshop te volgen.
“Ook vrienden en familie van onze cliënten zijn van harte welkom”, vertelt Suzanne Suijker. Regelmatig zijn er leuke activiteiten buiten zoals een bezoek aan een vogelpark in de buurt of een wandeling met bezoek aan een (lokale) horecagelegenheid.
“Mensen hebben regelmatig een negatief beeld van wonen in een verzorgingstehuis”, weet Suijker uit ervaring. Dat is onterecht. “Je wordt bij ons niet opgenomen, je verhuist gewoon naar een nieuwe studio waar je je eigen leven kunt blijven leiden. Het enige verschil ten opzichte van vroeger is dat je nu 24/7 gebruik kunt maken van onze zorg. Niet alleen fijn voor de bewoner, maar ook een geruststellende gedachte voor mantelzorgers.”
Familie en naasten worden sowieso erg betrokken bij een verblijf in Vivere. Zo beschikt Vivere over een eigen bus die die geleend kan worden om met een van onze cliënten op pad te gaan en zijn naasten en familieleden altijd welkom, ook om een hapje mee te eten. “Samen zorgen we voor kwaliteit van leven en het welzijn van onze cliënten.”
Om deze kwaliteit van zorg ook echt te borgen werkt Vivere met tien klantbeloftes, die zijn gericht op het welzijn van- en een goede communicatie met de cliënten.
Om voor een zorgappartement bij Vivere in aanmerking te komen heeft u een Wlz indicatie VV6: Beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging, of VV5: beschermd wonen met intensieve dementiezorg nodig. Als u als echtpaar een appartement wilt betrekken dan heeft tenminste één van de partners deze indicatie nodig. Andere indicaties zijn bespreekbaar. Wilt u meer weten? Kijk dan op: https://www.viverewonen.nl/wonen